Przejdź do głównej zawartości

Jajecznica z mąką i mlekiem / Scrambled eggs with flour and milk


Składniki / Ingredients:

2 jajka / 2 eggs
1 łyżeczki proszku do pieczenia / 1 teaspoons baking powder
1 (250 g) szklanki mąki / 1 (250 g) cup flour dough
szczypta soli / pinch of salt
szczypta cukru / pinch of sugar
1 szklanka mleka / 1 cup of milk
sól morska do posypania / sea ​​salt for sprinkling
olej do smażenia / oil for frying

Sposób przygotowania / Preparation:

Przygotowanie: ok. 10 min, smażenie: ok. 30 min, ilość porcji: 2

Wszystkie składniki miksujemy ze sobą na jednolitą masę. Jeśli cisto jest za gęste to dodajemy mleka. Ciasto wylewamy na gorącą patelnię i smażymy tak jak omlet. Przy obracaniu musimy pociąć ciasto na klika części tak aby powstały poduszeczki. Podsmażamy je na złocisty kolor. Możemy to zrobić w prostszy sposób. Smażymy ciasto jak omlet na złocisty kolor z obu stron i kroimy omlet na kawałki przed podaniem. Posypujemy jajecznicę solą morską.

*****

We mix all the ingredients together into a homogeneous mass. If the dough is too thick, we add milk. We pour the dough to the hot pan and fry like an omelet. When rotating, we must cut the dough into several pieces so that the resulting clouds. We fry the dough until golden brown. We can do it in a simpler way. We fry the dough like an omelet until golden brown on both sides and we cut the omelette into pieces before serving. We sprinkle a sea salt scrambled eggs.

Komentarze

Popularne posty

Ser halloumi z sosem żurawinowym / Halloumi cheese with cranberry sauce

  Składniki / Ingredients:   250 g ser halloumi / 250 g  2 łyżki oliwy z oliwek / 2 tablespoons olive oil 0,5 łyżeczki czosnku / 0,5 teaspoons garlic skórka z cytryny / lemon peel 0,5 łyżeczki ostrej papryki / 0,5 teaspoons hot paprika 0,5 łyżeczki białego pieprzu / 0,5 teaspoons white pepper  sos żurawinowy / cranberry sauce

Placki serowe z musem brzoskwiniowym / Cheese pancakes with peach mousse

Składniki / Ingredients:   1 jajko / 1 egg 2 łyżki jogurtu naturalnego / 2 tablespoons natural yoghurt 6 łyżek mąki pszennej / 6 tablespoons flour 1 łyżeczka skórki z cytryny / 1 teaspoon lemon peel 24 g cukru waniliowego / 24 g vanilla sugar 250g twarogu w kostce / 250g cottage cheese in cubes kilka kropli aromatu waniliowego i śmietankowego / a few drops of vanilla and cream aroma  mus brzoskwiniowy / peach mousse prażone migdały / roasted almonds

Ciasto bananowo - kakaowe z orzechami / Banana and cocoa cake with nuts

Składniki / Ingredients: 250 g masło roślinne / 250 g margarine 2 łyżeczki proszku do pieczenia / 2 teaspoons baking powde r 2 szklanki mąki pszennej do ciast / 2 cups flour dough 3 jajka / 3 eggs 15 g cukru waniliowego / 15 g vanilla sugar 3 banany / 3 bananas 2 łyżki kakao / 2 tablespoons cocoa 6 sztuk daktyli suszonych / 6 pieces of dried dates kilka kropli aromatu waniliowego i arakowego / few drops of vanilla and araca flavor 80 g orzechów pekan / 80 g pecan nuts 1 łyżka miodu wielokwiatowego / 1 teablespoons multiflorous honey Sposób przygotowania / Preparation: Przygotowanie: ok. 30 min, pieczenie: 40 min, ilość porcji: 1 sztuka