Przejdź do głównej zawartości

Czerwony sok z owoców / Red juice from fruits


Składniki / Ingredients:

500 g truskawek
(mrożone lub świeże) / 500 g strawberries (frozen or fresh)
1 gruszka / 2 pear
1 jabłko / 1 apple
125 g malin (mrożone lub świeże) / 125 g raspberries (frozen or fresh) 

sok z cytryny / juice with lemon


Sposób przygotowania / Preparation:
Przygotowanie: 15 min, ilość porcji: 2


Najpierw myjemy wszystkie owoce i warzywa, następnie je suszymy. Potem kroimy je na mniejsze części i wyciskamy z nich sok (jeśli nie macie wyciskarki do soków to przed zmiksowaniem w blenderze pamiętajcie o obraniu gruszki i jabłka oraz usuńcie gniazdo nasienne). Dodajemy sok z cytryny. Dokładnie mieszamy całość do uzyskania gładkiej, jednolitej konsystencji. Przed podaniem możemy włożyć koktajl do lodówki aby się schłodził.


***** 

First, we wash all fruits and vegetables, then we dry them. Then, we cut them into smaller parts and squeeze the juice out of them (if you do not have a juicer, before blending in the blender, we remember to peel pear and apple and we remove seed nest). We add lemon juice. Mix the whole well to obtain a smooth, homogeneous consistency. Before serving, we can put a cocktail in the fridge to cool.

Komentarze