Składniki / Ingredients:
1 ogórek / 1 cucumber
1 marchewka / 1 carrot
1 rzodkiewka / 1 radish
mix sałat / mix lettuces
1 pomidor / 1 tomato
4 tortille / 4 tortillas
starty parmezan / grated parmesan
sos pomidorowy / tomato sauce
wykałaczki / toothpicks
Sposób przygotowania / Preparation:
Przygotowanie: ok. 30 min, pieczenie: ok. 15 min, ilość porcji: 4
Najpierw
musimy przygotować wszystkie składniki potrawy. Ogórka dokładnie
myjemy, suszymy i ścieramy na tarce na podłużne paski. Podobnie robimy w
przypadku marchewki i rzodkiewki. Marchewkę, myjemy, obieramy i
ścieramy na tarce na podłużne paski. Rzodkiewkę po umyciu ścieramy na
tarce na cienkie plastry. Pomidora kroimy na drobne kawałki. Ser
parmezan ścieramy na tarce. Potem lekko podsmażamy tortille na patelni.
Najpierw na tortilli układamy sałatę, potem kilka plastrów pomidorów i
rzodkiewki. Następnie kładziemy ogórka i marchewkę. Wszystko polewamy
sosem i serem, zawijamy tortillę i spinamy ją wykałaczkami. Podobnie
postępujemy z pozostałymi tortillami i kładziemy je na blaszce do
pieczenia. Tortille wkładamy do rozgrzanego piekarnika (150 stopni) na
około 15 minut.
*****
First,
we have to prepare all the ingredients of the food. We wash cucumber
thoroughly, dry and grate into longitudinal strips. Similarly we do in
the case of carrot and radish. We wash carrot, peel and grate into
longitudinal strips. We wash radish and grate radish into thin slices.
We cut tomato into small pieces. We grate parmesan cheese. Then, we fry
the tortillas in the pan, lightly. First, we put mix salads, then a few
slices of tomato and radish on tortilla. Then, we put the cucumber and
carrot. All, we pour the tomato sauce and cheese, we wrap tortillas and
fasten her toothpicks. Similarly, we proceed with the remaining
tortillas and put them on a baking plate. We put ready tortillas into a
hot oven (150 degrees) for about 15 minutes.
Przepis na sos pomidorowy / Recipe for tomato sauce
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję wszystkim za komentarze, opinie i konstruktywną krytykę :).