Składniki / Ingredients:
1 szklanka bulionu warzywnego / 1 cup of vegetable broth
4 łyżki koncentratu pomidorowego / 4 tablespoons of tomato paste
szczypta soli / pinch of salt
1 łyżeczka pieprzu ziołowego / 1 teaspoon of pepper herbal
1 łyżeczka ostrej papryki / 1 teaspoon of hot pepper
1 łyżeczka bazylii / 1 teaspoon basil
1 łyżeczka oregano / 1 teaspoon oregano
Sposób przygotowania / Preparation:
Przygotowanie: ok. 10 min, gotowanie: ok. 15 min, ilość porcji: ok. 5
Wlewamy bulion do garnka (najpierw zagotować bulion) i dodajemy koncentrat pomidorowy. Stawiamy garnek na gaz. Sos gotujemy na wolnym ogniu, cały czas mieszając przez ok. 30 minut. Pod koniec dodajemy sól, pieprz, paprykę, bazylię i oregano do smaku. Sos gotowy :).
*****
We pour the broth into the pot and we add the tomato paste. We put the pot on the gas. We cook the sauce over low heat, stirring constantly for about 30 minutes. At the end, we add salt, pepper, paprika, basil and oregano to taste. Sauce ready :).
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję wszystkim za komentarze, opinie i konstruktywną krytykę :).