Składniki / Ingredients:
3/4 szklanki cukru / 3/4 cup of sugar
750 g sera Mascarpone / 750 g Mascarpone cheese
16 g cukru waniliowego / 16 g vanilla sugar
2 krople aromatu cytrynowego / 2 drops of lemon flavor
2 krople aromatu pomarańczowego / 2 drops of orange flavor
250 g biszkoptów / 250 g biscuits
sok z 4 mandarynek / juice of 4 mandarins
sok z 1/2 limonki / juice of 1/2 lime
skórka z limonki / peel of lime
Sposób przygotowania / Preparation:
Przygotowanie: 30 min, chłodzenie: 3 godziny, ilość porcji: 8
Najpierw
ścieramy skórkę z limonki, a następnie wyciskamy sok z mandarynek i
limonki. Potem ucieram serek mascarpone z cukrem, cukrem waniliowym.
Dodajemy aromaty oraz sok z mandarynek i dalej ubijam na gładką masę.
Biszkopty nasączamy sokiem z limonki i posypujemy skórką z limonki
(trochę skórki zostawiamy do dekoracji). W tortownicy o średnicy 24 cm
układam nasączone biszkopty, a potem krem. Gotowe ciasto wkładamy na 3
godziny do lodówki. Przed podaniem posypać skórką z limonki.
*****
First,
we rub the peel of lime, then we squeeze the juice out of mandarin and
lime. Then, I grate mascarpone cheese with sugar and vanilla sugar. I
add flavors and juice of mandarins and I beat smooth mass. I soak
biscuits in lime juice and sprinkle peel of lime (we leave a some skins
to decorate). I arrange layers of biscuits and then, cream in the
springform (diameter of 24 cm). Ready cake I put for 3 hours in the
refrigerator. Before serving, I sprinkle with peel of lime.
wygląda na bardzo smaczne:)
OdpowiedzUsuńi jest :)
UsuńTaki cytrusowy serniczek...
OdpowiedzUsuńI na szybko.
Super!