Składniki / Ingredients:
2 garście prażonych orzeszków pini / 2 handfuls of roasted pine nuts
15 sztuk oliwek czarnych lub zielonych / 15 pieces black or green olives
190 g PONTI Pesto alla Genovese / 190 g PONTI Pesto alla Genovese
280 g PONTI Pomidory suszone na słońcu w oleju słonecznikowym / 280 g Dried Tomatoes in sunflower Seed oil
200 g makaronu ryżowego 5 mm / 200 g rice noodles 5 mm
100 g startego parmezanu / 100 g grated parmesan cheese
1 łyżka oliwy z oliwek / 1 tablespoon olive oil
szczypta soli / pinch of salt
pomidorki koktajlowe / cherry tomatoes
Sposób przygotowania / Preparation:
Przygotowanie: ok. 20 min, ilość porcji: dla 2 osób
pomidorki koktajlowe / cherry tomatoes
Sposób przygotowania / Preparation:
Przygotowanie: ok. 20 min, ilość porcji: dla 2 osób
Makaron
przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu. Poszczególne składniki
kroimy na mniejsze części: suszone pomidory, pomidorki koktajlowe,
oliwki. Po przygotowaniu makaronu w garnku mieszamy go z startym
parmezanem (trochę zostawiamy do posypania), łyżką oliwy z oliwek i 4
łyżkami PONTI
Pesto alla Genovese. Mieszamy do momentu roztopienia się sera i jak
wszystkie składniki dokładnie pokryją makaron. Potem dodajemy oliwki
oraz suszone pomidory i delikatnie mieszamy. Przed podaniem posypujemy
resztą parmezanu, orzeszkami i dekorujemy pomidorkami koktajlowymi. Na
koniec posypujemy szczyptą soli, smacznego!
*****
We
prepare pasta according to the instructions on the package. We cut each
ingredients into smaller parts: dried tomatoes, cherry tomatoes,
olives. After preparing the pasta, we mix pasta in a pot with grated
Parmesan cheese (leave little to sprinkle), 1 tablespoon of olive oil
and 4 tablespoons of PONTI Pesto alla Genovese. We mix until the cheese
is melted and like all ingredients cover the pasta, thoroughly. Then, we
add olives and dried tomatoes and mix all, gently. Before serving, we
sprinkle your dish the rest of Parmesan cheese, nuts pini and decorate
them cherry tomatoes. Finally, we sprinkle a pinch of salt, enjoy the
tasty!
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję wszystkim za komentarze, opinie i konstruktywną krytykę :).