Składniki / Ingredients:
4 kromki chleba na naturalnym zakwasie / 4 slices of bread on sourdough
masło / butter
1 łyżeczka czosnku / 1 teaspoon garlic
oliwa z oliwek / olive oil
0,5 łyżeczki oregano / 0,5 teaspoon oregano
0,5 łyżeczki bazylii / 0,5 teaspoon basil
1 pomidor / 1 tomato
0,5 łyżeczki majeranku / 0,5 teaspoon marjoram
sól / salt
Sposób przygotowania / Preparation:
Przygotowanie: ok. 20 min, ilość sztuk: 4
Z
kromek chleba robimy grzanki (ja użyłam tostera, ale można użyć
piekarnika). Grzanki polewamy oliwą z oliwek. Pomidora myjemy, suszymy i
kroimy na plastry. Kawałek masła rozpuszczamy na patelni na wolnym
ogniu. Zdejmujemy z ognia, dodajemy przyprawy i mieszamy wszystko ze
sobą. Na grzanki kładziemy po dwa plasterki pomidora, posypujemy je
solą, a następnie polewamy grzanki masłem.
*****
We
do toasts with bread (I've used the toaster, but you can use the oven).
Toasts pour olive oil. We wash tomato, dry and cut into slices. We melt
a knob of butter in a pan over low heat. Take off the heat, we add the
spices and mix everything together. We put on toast two slices of
tomato, sprinkle with salt, then we pour the butter on a toasts.
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję wszystkim za komentarze, opinie i konstruktywną krytykę :).