Składniki / Ingredients:
250 g kakao / 250 g cocoa
kilka kropli aromatu rumowego / a few drops of rum aroma
31 g cukru waniliowego / 31 g vanilla sugar
250 g mąki do ciast / 250 g flour
4 łyżeczki proszku do pieczenia / 4 baking powder
4 jajka / 4 eggs
150 ml oliwy / 150 ml oil
100 ml mleka / 100 ml milk
4 dojrzałe banany / 4 ripe bananas
cukier puder / powder sugar
Sposób przygotowania / Preparation:
Przygotowanie: ok. 30 min, pieczenie: 30 min, ilość sztuk: 15
Najpierw
przygotowujemy ciasto. Mieszamy ze sobą suche składniki (mąka, proszek
do pieczenia, kakao), a mokre ze sobą (jajka, oliwa, mleko, cukier i
aromat). Dodajemy suche składniki do mokrych i mieszamy. Potem dodajemy
zmiksowane banany i mieszamy aż do uzyskania jednolitej masy. Wlewamy
ciasto do foremek na muffiny (jeśli nie używamy gumowych form, to formę
trzeba wysmarować oliwą lub masłem). Muffiny wkładamy do rozgrzanego
piekarnika (180 stopni) na około 30 minut. Tuż przed podaniem posypujemy
babeczki cukrem pudrem, smacznego!
*****
First,
we prepare the dough. We mix together dry ingredients (flour, baking
powder, cocoa) and mix wet together (eggs, oil, milk, sugar and aroma).
We add the dry ingredients to the wet and mix. Then we add bananas which
they are mixed and mix until uniform mass. We pour the dough into
muffin tins (if you do not use rubber molds, the mold must smear with
oil or butter). We put muffins into a hot oven (180 degrees) for about
30 minutes. Just before serving, we sprinkle a powder sugar muffins,
enjoy your meal!
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję wszystkim za komentarze, opinie i konstruktywną krytykę :).