Przejdź do głównej zawartości

Mus ananasowy / Pineapple mousse


Składniki / Ingredients:


340 g ananasa z puszki / 340 g canned pineapple
2 łyżki cukru trzcinowego / 2 tablespoons of sugar cane
skórka z cytrycny / lemon peel
sok z 1/2 pomarańczy / juice of half an orange
2 krople aromatu waniliowego / 2 drops of vanilla flavor


Sposób przygotowania / Preparation:
Przygotowanie: ok. 10 min, ilość porcji: ok. 8

Najpierw odcedzamy ananasa. Później wkładamy wszystkie składniki do blendera i miksujemy ze sobą. Mus gotowy :).

*****

First, We must drain off the pineapple. Then, we put all the ingredients into a blender and mix them together. Mousse is ready :).

Komentarze

Popularne posty

Ser halloumi z sosem żurawinowym / Halloumi cheese with cranberry sauce

  Składniki / Ingredients:   250 g ser halloumi / 250 g  2 łyżki oliwy z oliwek / 2 tablespoons olive oil 0,5 łyżeczki czosnku / 0,5 teaspoons garlic skórka z cytryny / lemon peel 0,5 łyżeczki ostrej papryki / 0,5 teaspoons hot paprika 0,5 łyżeczki białego pieprzu / 0,5 teaspoons white pepper  sos żurawinowy / cranberry sauce

Czerwony sok z owoców / Red juice from fruits

Składniki / Ingredients: 500 g truskawek (mrożone lub świeże) / 500 g strawberries (frozen or fresh) 1 gruszka / 2 pear 1 jabłko / 1 apple 125 g malin (mrożone lub świeże) / 125 g raspberries (frozen or fresh)   sok z cytryny / juice with lemon

Ciasto brzoskwiniowe ze śliwką / Peach cake with plum

Składniki / Ingredients: 250 g margaryny / 250 g of margarine 2 łyżeczki proszku do pieczenia / 2 teaspoons baking powde r 2 (500 g) szklanki mąki pszennej / 2 (500 g) cups flour  4 jajka / 4 eggs 32 g cukru waniliowego / 32 g vanilla sugar 220g dżemu brzoskwiniowego / 220g peach jam śliwki / plums skórka z cytryny / peel of lemon tortownica / springform pan