Składniki / Ingredients:
1 bagietka / 1 baguette
szczypta ostrej papryki / pinch of hot paprika
starty żółty ser / grated cheese
szczypta oregano / pinch of oregano
oliwa z oliwek / olive oil
szczypta soli / pinch of salt
szczypta czosnku / pinch of garlic
pomidorki koktajlowe / cherry tomatoes
szczypta bazylii / pinch of basil
szczypta czarnego pieprzu / pinch of black pepper
Sposób przygotowania / Preparation:
Przygotowanie: 15 min, pieczenie: 10 min, ilość porcji: ok. 20
Bagietkę
pokroić w kromki (średniej grubości), posmarować oliwą z oliwek,
posypać czosnkiem, bazylią i oregano. Pomidorki kroimy na plasterki,
kładziemy na bagietkach i posypujemy solą. Ser mieszamy z pieprzem i
papryką, a potem posypujemy nim bagietki. Gotowe bruschetty wkładamy do
rozgrzanego piekarnika (150 stopni) na około 10 minut (tylko żeby były
zarumienione i nie były za bardzo twarde).
*****
We
cut baguette into slices (average thickness), we spread baguette with
olive oil and add garlic, basil and oregano. We cut tomatoes into
slices, we put on baguettes and sprinkle salt. We mix cheese with pepper
and paprika, then we sprinkle cheese on baguettes. We put ready
bruschetta into a hot oven (150 degrees) for about 10 minutes (just to
be gold and not too hard).
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję wszystkim za komentarze, opinie i konstruktywną krytykę :).