Składniki / Ingredients:
makaron spaghetti / pasta spaghetti
500 g mięsa mielonego / 500 g minced meat
50 g startego parmezanu / 50 g grated parmesan
szczypta soli / pinch of salt
2 łyżeczki czosnku / 2 teaspoons garlic
2 łyżeczki kurkumy / 2 teaspoons turmeric
1 łyżeczka bazylii / 1 teaspoon basil
1 łyżeczka oregano / 1 teaspoon oregano
sos spaghetti Łowicz / spaghetti sauce Łowicz
Sposób przygotowania / Preparation:
Przygotowanie: 30 min, smażenie: ok. 25 min, ilość porcji: 6
Makaron
gotujemy al dente. Mięso mielone smażymy na oliwie na rozgrzanej
patelni. Dodajemy szczyptę soli i mieszamy. Potem dodajemy przyprawy,
sos i mieszamy wszystko dokładnie. Dusimy przez 20 minut na wolnym
ogniu. Ser ścieramy na tarce. Na talerzu układamy makaron, mięso i
posypujemy startym serem, gotowe :)!
*****
We
cook pasta al dente. We fry the minced meat in olive oil to hot pan. We
add pinch of salt and we mix. Then, we add spices, sauce and we mix
everything thoroughly. We cook for 20 minutes over low heat. We grate
the cheese. Arrange on a plate pasta, meat and sprinkle with grated
cheese, done :)!.
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję wszystkim za komentarze, opinie i konstruktywną krytykę :).