Przejdź do głównej zawartości

Mus brzoskwiniowy / Peach mousse


Składniki / Ingredients:


340 g brzoskwiń z puszki / 340 g canned peach
2 łyżki cukru trzcinowego / 2 tablespoons of sugar cane
skórka z cytrycny / lemon peel
sok z limonki / juice of lime

Sposób przygotowania / Preparation:

Przygotowanie: ok. 10 min, ilość porcji: ok. 8

Najpierw odcedzamy brzoskwinie. Później wkładamy wszystkie składniki do blendera i miksujemy ze sobą. Mus gotowy :).

*****

First, We must drain off the peaches. Then, we put all the ingredients into a blender and mix them together. Mousse is ready :).

Komentarze

Popularne posty

Ser halloumi z sosem żurawinowym / Halloumi cheese with cranberry sauce

  Składniki / Ingredients:   250 g ser halloumi / 250 g  2 łyżki oliwy z oliwek / 2 tablespoons olive oil 0,5 łyżeczki czosnku / 0,5 teaspoons garlic skórka z cytryny / lemon peel 0,5 łyżeczki ostrej papryki / 0,5 teaspoons hot paprika 0,5 łyżeczki białego pieprzu / 0,5 teaspoons white pepper  sos żurawinowy / cranberry sauce

Ciasto brzoskwiniowe ze śliwką / Peach cake with plum

Składniki / Ingredients: 250 g margaryny / 250 g of margarine 2 łyżeczki proszku do pieczenia / 2 teaspoons baking powde r 2 (500 g) szklanki mąki pszennej / 2 (500 g) cups flour  4 jajka / 4 eggs 32 g cukru waniliowego / 32 g vanilla sugar 220g dżemu brzoskwiniowego / 220g peach jam śliwki / plums skórka z cytryny / peel of lemon tortownica / springform pan

Ciasto z czereśniami / Cake with cherries

Składniki / Ingredients: 250 g margaryny (Kasia) / 250 g of margarine (Kasia) 2 łyżeczki proszku do pieczenia / 2 teaspoons baking powder 2 (500 g) szklanki mąki pszennej do ciast / 2 (500 g) cups flour dough 4 jajka / 4 eggs 16 g cukru waniliowego / 16 g vanilla sugar 1/2 szklanki cukru / 1/2 cup sugar czereśnie (świeże lub mrożone bez pestek) / cherries (fresh or frozen without pitted) tortownica / springform pan