Przejdź do głównej zawartości

Mus brzoskwiniowy / Peach mousse


Składniki / Ingredients:


340 g brzoskwiń z puszki / 340 g canned peach
2 łyżki cukru trzcinowego / 2 tablespoons of sugar cane
skórka z cytrycny / lemon peel
sok z limonki / juice of lime

Sposób przygotowania / Preparation:

Przygotowanie: ok. 10 min, ilość porcji: ok. 8

Najpierw odcedzamy brzoskwinie. Później wkładamy wszystkie składniki do blendera i miksujemy ze sobą. Mus gotowy :).

*****

First, We must drain off the peaches. Then, we put all the ingredients into a blender and mix them together. Mousse is ready :).

Komentarze

Popularne posty

Ser halloumi z sosem żurawinowym / Halloumi cheese with cranberry sauce

  Składniki / Ingredients:   250 g ser halloumi / 250 g  2 łyżki oliwy z oliwek / 2 tablespoons olive oil 0,5 łyżeczki czosnku / 0,5 teaspoons garlic skórka z cytryny / lemon peel 0,5 łyżeczki ostrej papryki / 0,5 teaspoons hot paprika 0,5 łyżeczki białego pieprzu / 0,5 teaspoons white pepper  sos żurawinowy / cranberry sauce

Pesto z awokado i sardynki na bagietkach / Pesto with avocado and sardines on baguettes

Składniki / Ingredients: 1 bagietka / 1 baguette 1 awokado / 1 avocado 1 puszka sardynek w oleju (Graal) / 1 can of sardines in oil sok z 1 limonki / juice of 1 lime 1 łyżeczka pesto bazyliowego / 1 teaspoon pesto with basil oliwa z oliwek / olive oil szczypta soli / pinch of salt czosnek / garlic pomidorki koktajlowe / cherry tomatoes listki świeżej bazylii / fresh basil leaves szczypta pieprzu / pinch of pepper

Placuszki z gotowanych ziemniaków / Pancakes with cooked potatoes

Składniki / Ingredients: 500 g gotowanych ziemniaków / 500 g cooked potatoes 3 jajka / 3 eggs 4 łyżki mąki pełnoziarnistej / 4 tablespoons flour wholemeal 1 łyżeczka soli / 1 teaspoon salt szczypta soli morskiej / pinch of sea salt mąka do obtoczenia / flour to coat olej do smażenia / oil to fry