Składniki / Ingredients:
makaron / pasta
3 jajka / 3 eggs
starty parmezan / grated parmesan cheese
szczypta soli / pinch of salt
szczypta czarnego pieprzu / pinch of black pepper
szczypta ostrej paparyki / pinch of hot papprika
Sposób przygotowania / Preparation:
Przygotowanie: 30 min, smażenie: ok. 10 min., ilość porcji: 1
Makaron
gotujemy według instrukcji na opakowaniu i studzimy. Potem makaron
podsmażamy na patelni, jak makaron zacznie się zarumieniać wylewamy
roztrzepane jajka z przyprawami. Mieszamy dokładnie tak by mieszanina
pokryła cały makaron. Trochę podsmażamy i dodajemy ser. Smażymy do
rozpuszczenia się sera i przewracamy zapiekankę na drugą stronę.
Podsmażamy do zarumienia się. Do smaku polewamy zapiekankę ketchupem,
smacznego! Możemy zrobić zapiekankę w wersji mięsnej na przykład z:
boczkiem, kurczakiem lub kiełbasą.
*****
We
cook the pasta according to instructions on the package and cool it.
Then, we fry pasta in the pan, when the pasta will start to blush, we
pour the beaten eggs with the spices. We mix all thoroughly, so that
mixture covered the whole pasta. We fry and we add grated parmesan
cheese. We fry to dissolve the cheese and roll over casserole on the
other side. Fry to a golden brown. We add ketchup to taste, tasty! We
can make a casserole in the meat issue for example: bacon, chicken or
sausage.
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję wszystkim za komentarze, opinie i konstruktywną krytykę :).