Składniki / Ingredients:
3 garści winogron czerwonych / 3 handfuls of red grapes
180 g mix sałat / 180 g mix lettuces
sos winegret / vinaigrette
2 kromki chleba tostowego (robimy grzanki) / 2 slices of toast (we do toast)
100 g sera pleśniowego typu zielonego / 100 g green cheese
Sposób przygotowania / Preparation:
Przygotowanie: 20 min, ilość porcji: 7
Mix sałat myjemy i suszymy, tak samo robimy z winogronami. Gotowe winogrona kroimy na połowę. W misce mieszamy mix sałat, pokrojony w kostkę ser pleśniowy zielony, winogrona i grzanki (chleb kroimy w kostkę). Całość polewamy sosem winegret. Gotowe!
*****
We wash and dry mix lettuce, just as we do with grapes. We cut grapes in half. We cut in diced green cheese and toast (bread we cut in cubes). We mix lettuce and all ingredients in a bowl. We pour vinaigrette. Ready!
Przepis na sos winegret / Recipe for vinaigrette
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję wszystkim za komentarze, opinie i konstruktywną krytykę :).