Sałatka z boczkiem, orzechami, owocami i sosem winegret / Salad with bacon, nuts, fruits and vinaigrette sauce
Składniki / Ingredients:
200 g boczku / 200 g bacon
mix sałat / mix lettuces
sos winegret / vinaigrette sauce
szklanka 100% soku Hortex jabłko / glass of 100% Hortex apple juice
250 g truskawek / 250 g strawberries
100 g orzechów włoskich / 100 g handfuls of shelled walnuts
250 g borówki amerykańskiej / 250 g blueberries
100 g sera pleśniowego typu niebieskiego / 100 g blue cheese
Sposób przygotowania / Preparation:
Smażenie: ok. 15 min, przygotowanie: ok. 20 min, ilość porcji: 4
Najpierw smażymy plastry boczku. Po przygotowaniu boczku myjemy oraz suszymy warzywa i owoce. Orzechy kroimy na połówki. Truskawki kroimy na cztery części. Ser kroimy w kostkę. W misce mieszamy mix sałat, kawałki truskawki, borówki, orzechy i ser. Na górze układamy plastry boczku. Całość skrapiamy sosem winegret. Do sałatki polecam szklankę soku 100% jabłko Hortex, który podkreśla smak. Smacznego!
*****
First,
we fry the bacon slices. After preparing the bacon, we wash and dry
vegetables and fruits. We cut the nuts into halves. We cut the
strawberries into four pieces. We cut the blue cheese into cubes. We mix
lettuce, strawberries, blueberries, nuts and cheese in a bowl. Place
the bacon slices on the top. We sprinkle vinaigrette sauce. For a salad I
recommend a glass of 100% Hortex apple juice, which emphasizes the
taste. Enjoy your meal!
Przepis na sos winegret / Recipe for vinaigrette sauce
Przepis na sos winegret / Recipe for vinaigrette sauce
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję wszystkim za komentarze, opinie i konstruktywną krytykę :).