Przejdź do głównej zawartości

Lasagne z naleśników z warzywami / Lasagne with pancakes with vegetables



Składniki / Ingredients: 

8 naleśników / 8 pancakes
Hortex fasolka szparagowa / Hortex green beans

Hortex warzywa na patelnię z koperkiem / Hortex vegetables in a frying pan with dill
6 parówek z szynki / 6 ham sausages

4 plastry żółtego sera / 4 slices of yellow cheese
szczypta soli, czarnego pieprzu i ostrej papryki / pinch of salt, black pepper and hot pepper
parmezan / parmesan
masło / butter

Sposób przygotowania / Preparation:
Przygotowanie: ok. 30 min, pieczenie: ok. 25 min, ilość sztuk: 6
 

Najpierw formę do pieczenia wysmarowujemy masłem, potem układamy pierwszą warstwę naleśników (jedna warstwa to 3-4 naleśniki, zależy od wielkości formy do pieczenia). Warzywa na patelnię z koperkiem i fasolkę szparagową firmy Hortex przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu (mrożóne warzywa i gotowe mieszanki pozwalają szybko przygotować smaczne danie dla całej rodziny) i po przygotowaniu mieszamy wszystko razem. Doprawiamy je solą, pieprzem i papryką do smaku. Parówki kroimy na mniej więcej równe części. Na pierwszą warstwę naleśników kładziemy warzywa, trochę parówek i dwa plastry żółtego sera, następnie układamy drugą warstwę naleśników. Wykładamy resztę warzyw, parówek i pozostałe dwa plastry żółtego sera. Układamy trzecią warstwę naleśników, posypujemy ją parmezanem i możemy przyzdobić brokułami. Formę do pieczenia z daniem wkładamy do rozgrzanego piekarnika (180 stopni) na około 25 minut. Lasagne pieczemy do zarumienia się, do smaku gotową porcję możemy polać ketchupem.


*****

First, we grease the baking form with butter, then we arrange the first layer of pancakes (one layer is 3-4 pancakes, depends on the size of the baking form). We prepare the vegetables in a frying pan with dill and green beans Hortex according to the instructions on the package (frozen vegetables and ready-made mixtures allow you to quickly prepare a tasty dish for the whole family) and after, we mix everything together. Season them with salt, pepper and paprika to taste. We cut the sausages into more or less equal parts. We put the vegetables, some sausages and two slices of cheese on the first layer of pancakes, then we arrange the second layer of pancakes. We lecture the rest of vegetables, sausages and the remaining two slices of yellow cheese. We arrange the third layer of pancakes, sprinkle it with parmesan cheese and we can decoration the dish broccolis. Put the baking form with the dish into a hot oven (180 degrees) for about 25 minutes. Lasagne we bake to blush, to taste we can pour ketchup a ready portion.

Komentarze

Popularne posty

Ser halloumi z sosem żurawinowym / Halloumi cheese with cranberry sauce

  Składniki / Ingredients:   250 g ser halloumi / 250 g  2 łyżki oliwy z oliwek / 2 tablespoons olive oil 0,5 łyżeczki czosnku / 0,5 teaspoons garlic skórka z cytryny / lemon peel 0,5 łyżeczki ostrej papryki / 0,5 teaspoons hot paprika 0,5 łyżeczki białego pieprzu / 0,5 teaspoons white pepper  sos żurawinowy / cranberry sauce

Placki serowe z musem brzoskwiniowym / Cheese pancakes with peach mousse

Składniki / Ingredients:   1 jajko / 1 egg 2 łyżki jogurtu naturalnego / 2 tablespoons natural yoghurt 6 łyżek mąki pszennej / 6 tablespoons flour 1 łyżeczka skórki z cytryny / 1 teaspoon lemon peel 24 g cukru waniliowego / 24 g vanilla sugar 250g twarogu w kostce / 250g cottage cheese in cubes kilka kropli aromatu waniliowego i śmietankowego / a few drops of vanilla and cream aroma  mus brzoskwiniowy / peach mousse prażone migdały / roasted almonds

Ciasto bananowo - kakaowe z orzechami / Banana and cocoa cake with nuts

Składniki / Ingredients: 250 g masło roślinne / 250 g margarine 2 łyżeczki proszku do pieczenia / 2 teaspoons baking powde r 2 szklanki mąki pszennej do ciast / 2 cups flour dough 3 jajka / 3 eggs 15 g cukru waniliowego / 15 g vanilla sugar 3 banany / 3 bananas 2 łyżki kakao / 2 tablespoons cocoa 6 sztuk daktyli suszonych / 6 pieces of dried dates kilka kropli aromatu waniliowego i arakowego / few drops of vanilla and araca flavor 80 g orzechów pekan / 80 g pecan nuts 1 łyżka miodu wielokwiatowego / 1 teablespoons multiflorous honey Sposób przygotowania / Preparation: Przygotowanie: ok. 30 min, pieczenie: 40 min, ilość porcji: 1 sztuka