Składniki / Ingredients:
10 sztuk jaj ugotowanych na twardo / 10 piece of hard-boiled eggs
2 jajka / 2 eggs
150 g startego parmezanu / 150 g grated parmesan cheese
1 łyżeczka czosnku / 1 teaspoon garlic
1 łyżeczka czarnego pieprzu / 1 teaspoon black pepper
1 łyżeczka ostrej papryki / 1 teaspoon hot paprika
1 łyżeczka natki pietruszki / 1 teaspoon parsley
bułka tarta / bread crumbs
szczypiorek / chive
szczypta soli / pinch of salt
olej / oil
Sposób przygotowania / Preparation:
Przygotowanie: 10 min, smażenie: ok. 15 min, ilość sztuk: 12
Ugotowane
jajka obieramy ze skorupek i rozdrabniam w blenderze (ewentualnie
trzemy na tarce). Potem dodajemy parmezan, pokrojony szczypiorek (ilość
według gustu), 2 surowe jajka, przyprawy oraz bułkę tartą. Dokładnie
mieszam wszystkie składniki. Z powstałej masy formuję kotleciki, które
obtaczam w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy kotlety
na średnim ogniu na złoty kolor.
*****
We
must peel hard-boiled a eggs from shells and crush in a blender
(possibly, grate on a grater). Then, we add the parmesan cheese, chopped
a chives (quantity according to taste), 2 raw eggs, spices and
breadcrumbs. I mix all the ingredients thoroughly. From the resulting
mass, we form chops, which we coat in breadcrumbs. Heat oil in a frying
pan and we fry the chops over medium heat until golden brown.
Dzięki za przepis.
OdpowiedzUsuńProszę :)
Usuń