Przejdź do głównej zawartości

Makaron z bitą śmietaną, truskawkami i musem malinowym / Pasta with whipped cream, strawberries and raspberry mousse


Składniki / Ingredients:

makaron / pasta
truskawki / strawberries
mus malinowy / raspberry mousse
1 śmietana kremówka 30 - 36% / 1 whipping cream 30 - 36%
3 łyżeczki cukru waniliowego / 3 teaspoons vanilia sugar
3 łyżeczki cukru pudru / 3 teaspoons powdered sugar


Sposób przygotowania / Preparation:
Przygotowanie: 20 min, ilość porcji: 4

Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Truskawki dokładnie myjemy, suszymy i usuwamy końcówki. Śmietanę ubijamy z cukrem waniliowym i cukrem pudrem. Kładziemy makaron na talerzu, polewamy go bitą śmietaną i układamy na nim truskawki. Na końcu polewamy wszystko musem malinowym, smacznego!

*****

We cook the pasta according to instructions on the package. Strawberries thoroughly wash, dry and remove the tip. We whip cream with vanilla sugar and powdered sugar. We put the pasta on a plate, pour him whipped cream and put on it strawberries. At the end, we pour raspberry mousse, tasty! 

Przepis na mus malinowy / Recipe for raspberry mousse

Komentarze

Popularne posty

Ser halloumi z sosem żurawinowym / Halloumi cheese with cranberry sauce

  Składniki / Ingredients:   250 g ser halloumi / 250 g  2 łyżki oliwy z oliwek / 2 tablespoons olive oil 0,5 łyżeczki czosnku / 0,5 teaspoons garlic skórka z cytryny / lemon peel 0,5 łyżeczki ostrej papryki / 0,5 teaspoons hot paprika 0,5 łyżeczki białego pieprzu / 0,5 teaspoons white pepper  sos żurawinowy / cranberry sauce

Ciasto brzoskwiniowe ze śliwką / Peach cake with plum

Składniki / Ingredients: 250 g margaryny / 250 g of margarine 2 łyżeczki proszku do pieczenia / 2 teaspoons baking powde r 2 (500 g) szklanki mąki pszennej / 2 (500 g) cups flour  4 jajka / 4 eggs 32 g cukru waniliowego / 32 g vanilla sugar 220g dżemu brzoskwiniowego / 220g peach jam śliwki / plums skórka z cytryny / peel of lemon tortownica / springform pan

Jogurtowe muffinki z kremem cytrynowym / Yogurt muffins with lemon cream

Składniki / Ingredients: krem cytrynowy / lemon cream kilka kropli aromatu cytrynowego / a few drops of lemon aroma 31 g cukru waniliowego / 31 g vanilla sugar 250 g mąki do ciast / 250 g flour 4 łyżeczki proszku do pieczenia / 4 baking powder 4 jajka / 4 eggs 150 ml oliwy / 150 ml oil 100 ml mleka / 100 ml milk 150 g jogurtu / 150 g yogurt skórka z 1 cytryny / peel with 1 lemon cukier puder / powder sugar