Przejdź do głównej zawartości

Jajecznica z mąką i mlekiem / Scrambled eggs with flour and milk


Składniki / Ingredients:

2 jajka / 2 eggs
1 łyżeczki proszku do pieczenia / 1 teaspoons baking powder
1 (250 g) szklanki mąki / 1 (250 g) cup flour dough
szczypta soli / pinch of salt
szczypta cukru / pinch of sugar
1 szklanka mleka / 1 cup of milk
sól morska do posypania / sea ​​salt for sprinkling
olej do smażenia / oil for frying

Sposób przygotowania / Preparation:

Przygotowanie: ok. 10 min, smażenie: ok. 30 min, ilość porcji: 2

Wszystkie składniki miksujemy ze sobą na jednolitą masę. Jeśli cisto jest za gęste to dodajemy mleka. Ciasto wylewamy na gorącą patelnię i smażymy tak jak omlet. Przy obracaniu musimy pociąć ciasto na klika części tak aby powstały poduszeczki. Podsmażamy je na złocisty kolor. Możemy to zrobić w prostszy sposób. Smażymy ciasto jak omlet na złocisty kolor z obu stron i kroimy omlet na kawałki przed podaniem. Posypujemy jajecznicę solą morską.

*****

We mix all the ingredients together into a homogeneous mass. If the dough is too thick, we add milk. We pour the dough to the hot pan and fry like an omelet. When rotating, we must cut the dough into several pieces so that the resulting clouds. We fry the dough until golden brown. We can do it in a simpler way. We fry the dough like an omelet until golden brown on both sides and we cut the omelette into pieces before serving. We sprinkle a sea salt scrambled eggs.

Komentarze

Popularne posty

Ser halloumi z sosem żurawinowym / Halloumi cheese with cranberry sauce

  Składniki / Ingredients:   250 g ser halloumi / 250 g  2 łyżki oliwy z oliwek / 2 tablespoons olive oil 0,5 łyżeczki czosnku / 0,5 teaspoons garlic skórka z cytryny / lemon peel 0,5 łyżeczki ostrej papryki / 0,5 teaspoons hot paprika 0,5 łyżeczki białego pieprzu / 0,5 teaspoons white pepper  sos żurawinowy / cranberry sauce

Czerwony sok z owoców / Red juice from fruits

Składniki / Ingredients: 500 g truskawek (mrożone lub świeże) / 500 g strawberries (frozen or fresh) 1 gruszka / 2 pear 1 jabłko / 1 apple 125 g malin (mrożone lub świeże) / 125 g raspberries (frozen or fresh)   sok z cytryny / juice with lemon

Ciasto brzoskwiniowe ze śliwką / Peach cake with plum

Składniki / Ingredients: 250 g margaryny / 250 g of margarine 2 łyżeczki proszku do pieczenia / 2 teaspoons baking powde r 2 (500 g) szklanki mąki pszennej / 2 (500 g) cups flour  4 jajka / 4 eggs 32 g cukru waniliowego / 32 g vanilla sugar 220g dżemu brzoskwiniowego / 220g peach jam śliwki / plums skórka z cytryny / peel of lemon tortownica / springform pan