Przejdź do głównej zawartości

Oliwki, pomidory i ser / Olives, tomatoes and cheese

Składniki / Ingredients:

1 paluszek serowy z sera mozzarella / 1 cheese stick with mozzarella cheese 
garść pestek słonecznika / handful of sunflower seeds
ok. 12 sztuk czarnych oliwek bez pestki / about 12 pieces black olives without seed
szczypta starego parmezanu / pinch of  grate parmesan cheese
garść suszonych pomidorów / handful of dried tomatoes
1 łyżka oliwy z oliwek (może być zalewa od suszonych pomidorów) / 1 tablespoon olive oil (can poured oil with dried tomatoes)
0,5 łyżeczki suszonej bazylii i oregano / 0,5 teaspoons dried basil and oregano 

Sposób przygotowania / Preparation:
Przygotowanie: ok. 10 min, ilość porcji: dla 1 osoby


Poszczególne składniki dania kroimy na mniejsze części. Mieszamy je ze sobą. Potem dodajemy oliwę z oliwek i przyprawy. Znowu mieszamy i danie gotowe, smacznego!

*****

The individual ingredients of the dish, we cut into smaller pieces. We mix them together. Then, we add olive oil and spices. Again, we mix and the dish is ready, enjoy your meal!

Komentarze

Popularne posty

Ser halloumi z sosem żurawinowym / Halloumi cheese with cranberry sauce

  Składniki / Ingredients:   250 g ser halloumi / 250 g  2 łyżki oliwy z oliwek / 2 tablespoons olive oil 0,5 łyżeczki czosnku / 0,5 teaspoons garlic skórka z cytryny / lemon peel 0,5 łyżeczki ostrej papryki / 0,5 teaspoons hot paprika 0,5 łyżeczki białego pieprzu / 0,5 teaspoons white pepper  sos żurawinowy / cranberry sauce

Placki serowe z musem brzoskwiniowym / Cheese pancakes with peach mousse

Składniki / Ingredients:   1 jajko / 1 egg 2 łyżki jogurtu naturalnego / 2 tablespoons natural yoghurt 6 łyżek mąki pszennej / 6 tablespoons flour 1 łyżeczka skórki z cytryny / 1 teaspoon lemon peel 24 g cukru waniliowego / 24 g vanilla sugar 250g twarogu w kostce / 250g cottage cheese in cubes kilka kropli aromatu waniliowego i śmietankowego / a few drops of vanilla and cream aroma  mus brzoskwiniowy / peach mousse prażone migdały / roasted almonds

Ciasto brzoskwiniowe ze śliwką / Peach cake with plum

Składniki / Ingredients: 250 g margaryny / 250 g of margarine 2 łyżeczki proszku do pieczenia / 2 teaspoons baking powde r 2 (500 g) szklanki mąki pszennej / 2 (500 g) cups flour  4 jajka / 4 eggs 32 g cukru waniliowego / 32 g vanilla sugar 220g dżemu brzoskwiniowego / 220g peach jam śliwki / plums skórka z cytryny / peel of lemon tortownica / springform pan