Składniki / Ingredients:
3 ziemniaki / 3 potatoes
4 marchewki / 4 carrots
1 cebula / 1 onion
1,5 litra bulionu warzywnego / 1,5 liter vegetables broth
2 ząbki czosnku / 2 cloves of garlic
2 łyżeczki kurkumy / 2 teaspoons turmeric
150 g sera koziego / 150 g goat cheese
olej / oil
czarny pieprz / black pepper
sól / salt
kawałki ugotowanej marchewki (kostka) / pieces of cooked carrots (cubes)
150 g jogurtu naturalnego (gęsty) / 150 g natural yoghurt (dense)
prażone pestki słoneczikai / roasted sunflower seeds
Sposób przygotowania / Preparation:
Przygotowanie: ok. 20 min, gotowanie: 30 min, ilość porcji: 6
3 ziemniaki / 3 potatoes
4 marchewki / 4 carrots
1 cebula / 1 onion
1,5 litra bulionu warzywnego / 1,5 liter vegetables broth
2 ząbki czosnku / 2 cloves of garlic
2 łyżeczki kurkumy / 2 teaspoons turmeric
150 g sera koziego / 150 g goat cheese
olej / oil
czarny pieprz / black pepper
sól / salt
kawałki ugotowanej marchewki (kostka) / pieces of cooked carrots (cubes)
150 g jogurtu naturalnego (gęsty) / 150 g natural yoghurt (dense)
prażone pestki słoneczikai / roasted sunflower seeds
Sposób przygotowania / Preparation:
Przygotowanie: ok. 20 min, gotowanie: 30 min, ilość porcji: 6
Zanim
zaczniemy gotować zupę, przygotujmy warzywa. Trzeba je umyć i obrać. Marchew, ziemniaki, cebulę i czonek kroimy na kawałki. Następnie przekładamy je do
garnka z grubym dnem, dodajemy olej i podsmażamy wszystko przez 5 minut
cały czas mieszając. Potem zalewamy warzywa bulionem i gotujemy je
przez 20 minut po przykryciem aż warzywa zmiękną. Gdy warzywa są już
gotowe, zdejmujemy garnek z ognia, dodajemy ser kozi i przyprawy. Miksujemy wszystko blenderem na jednolitą masę.
Na koniec dodajemy jogurt i mieszamy. Podajemy zupę z pestkami słoneczika i kawałkami marchewki. Smacznego!
*****
Before we begin to cook soup, get ready vegetables. You need to them wash and peel. We cut carrots, potatoes, onion and garlic into pieces. Then, we put them in a pot with a thick bottom, we add the oil and fry everything for 5 minutes, stirring constantly. Then, we pour the vegetables broth and boil them for 20 minutes until the vegetables are soft cover. When the vegetables are ready, we take off the pot from the heat, we add the goat cheese and spices. We mix everything of the blender to a homogeneous mass. At the end, we add yoghurt and mix. Serve the soup with a sunflower seeds and pieces of carrots. Enjoy your meal!
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję wszystkim za komentarze, opinie i konstruktywną krytykę :).