Przejdź do głównej zawartości

Smoothie warzywno - owocowe / Smoothie with vegetables and fruits



Składniki / Ingredients:

1 burak / 1 beetroot
2 marchewki / 2 carrots
1 jabłko / 1 apple
200 g malin (mrożone lub świeże) / 200 g raspberries (frozen or fresh)
1/2 soku z cytryny / 1/2 juice with lemon
sok pomarańcza 100% Hortex / orange juice 100% Hortex

Sposób przygotowania /
Preparation:
Przygotowanie: 10 min, ilość porcji: 4


Najpierw myjemy wszystkie owoce i warzywa, następnie je suszymy. Potem kroimy je na mniejsze części i wyciskamy z nich sok (jeśli nie macie wyciskarki do soków to przed zmiksowaniem w blenderze pamiętajcie o obraniu marchewki, buraka i jabłka oraz usuńcie gniazdo nasienne z jabłka). Dodajemy sok z cytryny i sok z pomarańczy. Dokładnie mieszamy całość do uzyskania gładkiej, jednolitej konsystencji. Przed podaniem możemy włożyć koktajl do lodówki aby się schłodził.
 
*****
 
First, we wash all fruits and vegetables, then we dry them. Then, we cut them into smaller parts and squeeze the juice out of them (if you do not have a juicer, before blending in the blender, we remember to peel carrots, beetroot and apple and we remove seed nest with apple). We add lemon and orange juice. Mix the whole well to obtain a smooth, homogeneous consistency. Before serving, we can put a cocktail in the fridge to cool.

Komentarze

Popularne posty

Ser halloumi z sosem żurawinowym / Halloumi cheese with cranberry sauce

  Składniki / Ingredients:   250 g ser halloumi / 250 g  2 łyżki oliwy z oliwek / 2 tablespoons olive oil 0,5 łyżeczki czosnku / 0,5 teaspoons garlic skórka z cytryny / lemon peel 0,5 łyżeczki ostrej papryki / 0,5 teaspoons hot paprika 0,5 łyżeczki białego pieprzu / 0,5 teaspoons white pepper  sos żurawinowy / cranberry sauce

Rejbak kurpiowski - „Polska do zwiedzenia/zjedzenia”

Rejbak kurpiowski (kugiel) Rejbak kurpiowski - znany również jako "kugiel", tradycyjne żydowskie danie. Na Kurpiach nazwa pochodzi od słowa "rejbowanie", czyli tarcie ziemniaków na tarce. W moim rodzinnym domu mówiono zazwyczaj na tą potrawę "kartoflak" - nazwa pochodzi od kartofli :). Babka ziemniaczana przygotowywana zazwyczaj ze smażoną cebulką i mięsem, pieczona w piecu. Ja przedstawię przepis z moich rodzinnych stron, tak jak było to danie przygotowywane w moim domu.

Ciasto brzoskwiniowe ze śliwką / Peach cake with plum

Składniki / Ingredients: 250 g margaryny / 250 g of margarine 2 łyżeczki proszku do pieczenia / 2 teaspoons baking powde r 2 (500 g) szklanki mąki pszennej / 2 (500 g) cups flour  4 jajka / 4 eggs 32 g cukru waniliowego / 32 g vanilla sugar 220g dżemu brzoskwiniowego / 220g peach jam śliwki / plums skórka z cytryny / peel of lemon tortownica / springform pan