Przejdź do głównej zawartości

Makaron z zielonym pesto i pomidorkami / Pasta with green pesto and tomatoes


Składniki / Ingredients:
 

2 garście prażonych orzeszków pini / 2 handfuls of roasted pine nuts
15 sztuk oliwek czarnych lub zielonych / 15 pieces black or green olives

190 g PONTI Pesto alla Genovese / 190 g PONTI Pesto alla Genovese
280 g PONTI Pomidory suszone na słońcu w oleju słonecznikowym / 280 g Dried Tomatoes in sunflower Seed oil

200 g makaronu ryżowego 5 mm / 200 g rice noodles 5 mm
100 g startego parmezanu / 100 g grated parmesan cheese
1 łyżka oliwy z oliwek / 1 tablespoon olive oil
szczypta soli / pinch of salt
pomidorki koktajlowe / cherry tomatoes


Sposób przygotowania / Preparation:
Przygotowanie: ok. 20 min, ilość porcji: dla 2 osób


Makaron przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu. Poszczególne składniki kroimy na mniejsze części: suszone pomidory, pomidorki koktajlowe, oliwki. Po przygotowaniu makaronu w garnku mieszamy go z startym parmezanem (trochę zostawiamy do posypania), łyżką oliwy z oliwek i 4 łyżkami PONTI Pesto alla Genovese. Mieszamy do momentu roztopienia się sera i jak wszystkie składniki dokładnie pokryją makaron. Potem dodajemy oliwki oraz suszone pomidory i delikatnie mieszamy. Przed podaniem posypujemy resztą parmezanu, orzeszkami i dekorujemy pomidorkami koktajlowymi. Na koniec posypujemy szczyptą soli, smacznego!

***** 

We prepare pasta according to the instructions on the package. We cut each ingredients into smaller parts: dried tomatoes, cherry tomatoes, olives. After preparing the pasta, we mix pasta in a pot with grated Parmesan cheese (leave little to sprinkle), 1 tablespoon of olive oil and 4 tablespoons of PONTI Pesto alla Genovese. We mix until the cheese is melted and like all ingredients cover the pasta, thoroughly. Then, we add olives and dried tomatoes and mix all, gently. Before serving, we sprinkle your dish the rest of Parmesan cheese, nuts pini and decorate them cherry tomatoes. Finally, we sprinkle a pinch of salt, enjoy the tasty!

Komentarze

Popularne posty

Ser halloumi z sosem żurawinowym / Halloumi cheese with cranberry sauce

  Składniki / Ingredients:   250 g ser halloumi / 250 g  2 łyżki oliwy z oliwek / 2 tablespoons olive oil 0,5 łyżeczki czosnku / 0,5 teaspoons garlic skórka z cytryny / lemon peel 0,5 łyżeczki ostrej papryki / 0,5 teaspoons hot paprika 0,5 łyżeczki białego pieprzu / 0,5 teaspoons white pepper  sos żurawinowy / cranberry sauce

Placki serowe z musem brzoskwiniowym / Cheese pancakes with peach mousse

Składniki / Ingredients:   1 jajko / 1 egg 2 łyżki jogurtu naturalnego / 2 tablespoons natural yoghurt 6 łyżek mąki pszennej / 6 tablespoons flour 1 łyżeczka skórki z cytryny / 1 teaspoon lemon peel 24 g cukru waniliowego / 24 g vanilla sugar 250g twarogu w kostce / 250g cottage cheese in cubes kilka kropli aromatu waniliowego i śmietankowego / a few drops of vanilla and cream aroma  mus brzoskwiniowy / peach mousse prażone migdały / roasted almonds

Ciasto bananowo - kakaowe z orzechami / Banana and cocoa cake with nuts

Składniki / Ingredients: 250 g masło roślinne / 250 g margarine 2 łyżeczki proszku do pieczenia / 2 teaspoons baking powde r 2 szklanki mąki pszennej do ciast / 2 cups flour dough 3 jajka / 3 eggs 15 g cukru waniliowego / 15 g vanilla sugar 3 banany / 3 bananas 2 łyżki kakao / 2 tablespoons cocoa 6 sztuk daktyli suszonych / 6 pieces of dried dates kilka kropli aromatu waniliowego i arakowego / few drops of vanilla and araca flavor 80 g orzechów pekan / 80 g pecan nuts 1 łyżka miodu wielokwiatowego / 1 teablespoons multiflorous honey Sposób przygotowania / Preparation: Przygotowanie: ok. 30 min, pieczenie: 40 min, ilość porcji: 1 sztuka