Przejdź do głównej zawartości

Czerwony sok z owoców / Red juice from fruits


Składniki / Ingredients:

500 g truskawek
(mrożone lub świeże) / 500 g strawberries (frozen or fresh)
1 gruszka / 2 pear
1 jabłko / 1 apple
125 g malin (mrożone lub świeże) / 125 g raspberries (frozen or fresh) 

sok z cytryny / juice with lemon


Sposób przygotowania / Preparation:
Przygotowanie: 15 min, ilość porcji: 2


Najpierw myjemy wszystkie owoce i warzywa, następnie je suszymy. Potem kroimy je na mniejsze części i wyciskamy z nich sok (jeśli nie macie wyciskarki do soków to przed zmiksowaniem w blenderze pamiętajcie o obraniu gruszki i jabłka oraz usuńcie gniazdo nasienne). Dodajemy sok z cytryny. Dokładnie mieszamy całość do uzyskania gładkiej, jednolitej konsystencji. Przed podaniem możemy włożyć koktajl do lodówki aby się schłodził.


***** 

First, we wash all fruits and vegetables, then we dry them. Then, we cut them into smaller parts and squeeze the juice out of them (if you do not have a juicer, before blending in the blender, we remember to peel pear and apple and we remove seed nest). We add lemon juice. Mix the whole well to obtain a smooth, homogeneous consistency. Before serving, we can put a cocktail in the fridge to cool.

Komentarze

Popularne posty

Ser halloumi z sosem żurawinowym / Halloumi cheese with cranberry sauce

  Składniki / Ingredients:   250 g ser halloumi / 250 g  2 łyżki oliwy z oliwek / 2 tablespoons olive oil 0,5 łyżeczki czosnku / 0,5 teaspoons garlic skórka z cytryny / lemon peel 0,5 łyżeczki ostrej papryki / 0,5 teaspoons hot paprika 0,5 łyżeczki białego pieprzu / 0,5 teaspoons white pepper  sos żurawinowy / cranberry sauce

Gulasz z kurczakiem / Stew with chicken

Składniki / Ingredients: piersi z kurczaka około 250 g / chicken breast about 250 g przyprawa do kurczaka / seasoning for chicken sól / salt masło / butter 20 g ostrej papryczki / 20 g hot pepper olej słonecznikowy / sunflower oil zimna woda / cold water

Muffinki marchewkowe z kremem pomarańczowym i kandyzowaną skórką pomarańczy / Carrot muffins with orange cream and candied orange peel

Składniki / Ingredients: krem pomarańczowy / orange cream Kandyzowana skórka pomarańczy / Candied orange peel 8 marchewek / 8 carrots 3/4 szklanki cukru trzcinowego / 3/4 glasses of cane sugar 250 g mąki / 250 g flour 2 łyżeczki proszku do pieczenia / 2 teaspoon baking powder 3 jajka / 3 eggs 150 ml oliwy / 150 ml oil 1 łyżeczka cynamonu / 1 teaspoon cinnamon szczypta soli / pinch of salt cukier puder / powder sugar