Składniki / Ingredients:
0,35 l soku z cytryny) / 0,35 l lemon juice
10 łyżek cukru / 10 tablespoons sugar
1 litr przegotowanej zimnej wody / 1 liter of boiled cold water
2 plasterki cytryny / 2 slices of orange
Sposób przygotowania / Preparation:
Przygotowanie: ok. 30 min, chłodzenie: ok. 1 godz., ilość porcji: ok. 10
Najpierw dokładnie mieszamy cukier z wodą w naczyniu. Następnie dodajemy sok z cytryny i znowu mieszamy. Na końcu wkładamy lemoniadę do lodówki do schłodzenia. Przed podaniem dodajemy plasterki pomarańczy, możemy dodać listków mięty i kostki lodu. Smacznego!
*****
First,
we thoroughly mix the sugar with water in a vessel. Then, we add the
lemon juice and mix again. At the end, we put lemonade in the fridge to
cool. Before serving, we add orange slices, we can add mint leaves and
ice cubes. Enjoy your meal!
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję wszystkim za komentarze, opinie i konstruktywną krytykę :).