Składniki / Ingredients:
makaron spaghetti / pasta spaghetti
180 g wędzonego tofu / 180 gsmoked tofu
50 g startego parmezanu / 50 g grated parmesan
2 marchewki / 2 carrots
cebula / onion
pomidorki koktajlowe / cherry tomatoes
1/2 szklanki wina czerwonego wytrawnego / 1/2 cup of dry red wine
szczypta soli ziołowej / pinch of herbal salt
szczypta pieprzu / pinch of papper
2 łyżeczki czosnku / 2 teaspoons garlic
2 łyżeczki kurkumy / 2 teaspoons turmeric
1 łyżeczka suszonych pomidorów z chili / 1 teaspoon dried tomatoes with chili
1 łyżeczka bazylii / 1 teaspoon basil
1 łyżeczka oregano / 1 teaspoon oregano
sos pomidorowy (link do sosu na końcu przepisu) / tomato sauce (link to the sauce at the end of the recipe)
Sposób przygotowania / Preparation:
Przygotowanie: ok. 25 min, smażenie: ok. 30 min, ilość porcji: 3
Zaczniemy od przygotowania poszczególnych składników potrawy. Marchewkę i makaron
gotujemy al dente i następnie przygotowujemy sos. Ser ścieramy na tarce. Pokrojoną w kostkę cebulę smażymy na oleju na rozgrzanej
patelni aż zmięknie. Potem dodajemy pokrojone w kostkę tofu i smażymy wszystko do zrumienia się. Dodajemy marchewkę, sos oraz przyprawy i dusimy na małym ogniu przez 5 minut. Na końcu dodajemy wino i mieszamy wszystko dokładnie. Dusimy przez około 20 minut na wolnym
ogniu do zredukowania nadmiaru płynów. Zdejmujemy patelnię z ognia i dodajemy pokrojone na pół pomidorki koktajlowe, delikatnie mieszamy i farsz gotowy. Na talerzu układamy makaron, farsz i
posypujemy startym serem, smacznego :)!
*****
We start with the preparation of individual ingredients of the dish. We boil the carrots and pasta al dente and prepare the sauce. Grate the cheese. We fry the cut onion into cubes in hot oil in a frying pan until soft. Then, we add the cut tofu into cubes and fry everything until golden brown. We add carrots, sauce and spices and fry over low heat for 5 minutes. Finally, we add the wine and mix everything thoroughly. All fry over low heat for about 20 minutes to reduce excess fluid. Take the pan off the heat and add the cherry tomatoes cut in half, gently mix and the stuffing is ready. Arrange on a plate pasta, stuffing and sprinkle with grated cheese, enjoy your meal :)!.
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję wszystkim za komentarze, opinie i konstruktywną krytykę :).