Przejdź do głównej zawartości

Roladki z serkiem kremowym / Rolls with cream cheese


Składniki / Ingredients:


4 naleśniki / 4 pancakes
2 opakowania serków Arla Apetina pomidory i bazylia / 2 packages of cream cheese Arla Apetina tomatoes and basil
kilka plastrów wędzonego boczku (podsmażamy je na patelni do zarumienia się) / a few slices of smoked bacon (fry them in a pan until golden brown two sides)
1 papryczka chili (kroimy ją w kostkę) / 1 chilli pepper (cut it into cubes)
2 ząbki czosnku (kroimy go w kostkę) / 2 cloves garlic (cut it into cubes)
kilka zielonych oliwek (kroimy je) / a few green olives (cut it)
sos pomidorowy / tomato sauce
starty żółty ser / grated cheese


Sposób przygotowania / Preparation:

Przygotowanie: ok. 20 min, ilość porcji: 2

Naleśniki układamy na blacie tak aby końcówkami nachodziły na siebie tworząc jeden duży placek. Potem smarujemy je serkiem, kładziemy plastry boczku, następnie posypujemy je papryczką chili i czosnkiem. Zwijamy naleśniki tworząc rulonik. Gotową roladę kroimy na kilka części (małe roladki). Do smaku posypujemy roladki startym serem, polewamy sosem i posypujemy oliwkami. Smacznego!

*****

We put pancakes on the table, so that the ends overlap to form one large pancake. Then, we smear them cheese, we put slices of bacon, then we sprinkle them chili peppers and garlic. We roll pancakes creating a roll. Ready warp, we cut the pancake into several parts (small rolls). To taste, we sprinkle grated cheese, pour the sauce and sprinkle with olives. Enjoy your meal! 

Przepis na sos pomidorowy / Recipe for tomato sauce

30 minut z Apetiną

Komentarze

Prześlij komentarz

Dziękuję wszystkim za komentarze, opinie i konstruktywną krytykę :).

Popularne posty

Ser halloumi z sosem żurawinowym / Halloumi cheese with cranberry sauce

  Składniki / Ingredients:   250 g ser halloumi / 250 g  2 łyżki oliwy z oliwek / 2 tablespoons olive oil 0,5 łyżeczki czosnku / 0,5 teaspoons garlic skórka z cytryny / lemon peel 0,5 łyżeczki ostrej papryki / 0,5 teaspoons hot paprika 0,5 łyżeczki białego pieprzu / 0,5 teaspoons white pepper  sos żurawinowy / cranberry sauce

Rejbak kurpiowski - „Polska do zwiedzenia/zjedzenia”

Rejbak kurpiowski (kugiel) Rejbak kurpiowski - znany również jako "kugiel", tradycyjne żydowskie danie. Na Kurpiach nazwa pochodzi od słowa "rejbowanie", czyli tarcie ziemniaków na tarce. W moim rodzinnym domu mówiono zazwyczaj na tą potrawę "kartoflak" - nazwa pochodzi od kartofli :). Babka ziemniaczana przygotowywana zazwyczaj ze smażoną cebulką i mięsem, pieczona w piecu. Ja przedstawię przepis z moich rodzinnych stron, tak jak było to danie przygotowywane w moim domu.

Ciasto brzoskwiniowe ze śliwką / Peach cake with plum

Składniki / Ingredients: 250 g margaryny / 250 g of margarine 2 łyżeczki proszku do pieczenia / 2 teaspoons baking powde r 2 (500 g) szklanki mąki pszennej / 2 (500 g) cups flour  4 jajka / 4 eggs 32 g cukru waniliowego / 32 g vanilla sugar 220g dżemu brzoskwiniowego / 220g peach jam śliwki / plums skórka z cytryny / peel of lemon tortownica / springform pan