Przejdź do głównej zawartości

Makaron z bitą śmietaną, truskawkami i musem malinowym / Pasta with whipped cream, strawberries and raspberry mousse


Składniki / Ingredients:

makaron / pasta
truskawki / strawberries
mus malinowy / raspberry mousse
1 śmietana kremówka 30 - 36% / 1 whipping cream 30 - 36%
3 łyżeczki cukru waniliowego / 3 teaspoons vanilia sugar
3 łyżeczki cukru pudru / 3 teaspoons powdered sugar


Sposób przygotowania / Preparation:
Przygotowanie: 20 min, ilość porcji: 4

Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Truskawki dokładnie myjemy, suszymy i usuwamy końcówki. Śmietanę ubijamy z cukrem waniliowym i cukrem pudrem. Kładziemy makaron na talerzu, polewamy go bitą śmietaną i układamy na nim truskawki. Na końcu polewamy wszystko musem malinowym, smacznego!

*****

We cook the pasta according to instructions on the package. Strawberries thoroughly wash, dry and remove the tip. We whip cream with vanilla sugar and powdered sugar. We put the pasta on a plate, pour him whipped cream and put on it strawberries. At the end, we pour raspberry mousse, tasty! 

Przepis na mus malinowy / Recipe for raspberry mousse

Komentarze